ZLOG...logboek zaaien

21 april 2008

Verder gegaan met verspenen van de in maart gezaaide zaden.

Daaronder de wonderboom. Die heb ik net als voorgaande jaren gezaaid. Mooie stevige planten voor aan de achterzijde van de grote border. Dit jaar wil ik er een grote groep van zetten (6 stuks) in de grote border in de plaats van een wat uit de kluiten gegroeide aster novi-belgii.


Ricinus communis 'Carmenchita'



Hoogte: 150

Breedte 75

Bloei van juli tot eerste vorst

Mooie zaaddozen

Bonen zijn giftig


Het zaaien en kiemen ging voorspoedig. Dat is andere jaren wel anders geweest. Dan verrotten de bonen in het potje. Oorzaak was toen te vochtige aarde; daar moet je best alert op zijn.
Dit jaar heb ik ze in een bakje tussen vochtig keuken Papier laten kiemen en dat ging prima. Die manier hou ik er dus nog even in.



Dendranthema indicum


Vorig jaar had ik op het terras mijn bakken gevuld met onder andere een wit gevulde potchrysant. Daar heb ik wat stekjes van genomen en die de winter door geloodst. Ging goed. Ze zijn inmiddels tot mooie planten uitgegroeid die ik net als toen in bakken op het terras ga verwerken, maar ook in mijn borders.



 

Nederlandse naam: (potchrysant) wit gevuld


Hoogte: : 50

Breedte:

Kleur: wit gevuld met geel hartje

Bloei: mei tot eerste vorst (mits de uitgebloeide bloemhoofdjes tijdig weggehaald worden.



Komkommer Bush Champion



 

Sinds twee jaar, nadat ik deze zaden uit een ruiling uit Amerika had gekregen, telen we deze komkommer in de kweekkas. Weinig zaad en zeer grote opbrengst. Geen enkele reden dus om ze ook nu weer te gaan zaaien en er straks van te gaan genieten.




Komkommer/augurk Straight Eight


En dan heb ik uit dezelfde ruiling ook nog een kleine komkommer (grote augurk, net hoe je het noemen wil), die goed van structuur en van smaak is. Ook die houden we er dus nog even in.

Zaaien van beiden gaat heel gemakkelijk. Kiemtijd binnen de twee weken. De zaailingen groeien snel; begin april zaaien.



Osteospermum geel


Vorig jaar als perkplant gekocht en nu met stekjes vermeerderd. Ik moet zeggen dat het resultaat me wat tegenvalt. De groei wil er maar niet inkomen. Eerst zijn ze een aantal weken in de tuinkamer geweest (toen het nog te koud buiten was), het is daar minimaal 5-8 graden; daarna naar de kweekkas. Dat ze het in de tuinkamer niet zouden doen was te begrijpen (te lage temperatuur), maar na hun tocht naar de kweekkas waar de omstandigheden optimaal zijn, moest de groei er toch flink in komen. Niet dus. Voortaan maar gewoon kopen? Of heeft een van jullie een goede tip?



Pompoen groot


Dit jaar heb ik gekozen om maar twee soorten pompoenen te zaaien; een grote en een kleine. Ik heb blindelings wat zaadjes gepakt en ben benieuwd wat er uit gaat komen. Je zult het aanstonds wel zien...



Pompoen klein



 

2019 © Gea's Zaaisite