de koopjeshoek

< inleiding overslaan en meteen naar mijn aanbod>

<direct naar Update 24 augustus 2018>


Net zoals ik voor de hobby zaden uit mijn eigen tuin oogst, probeer ik nu ook - in het voorjaar en najaar - mijn overschot aan planten beschikbaar te stellen voor de bezoekers van de zaaisite. Daarmee kunnen we, net als bij de zaden over en weer op een voordelige manier aan vulling voor de tuin komen. Of - in het geval van verkoop - krijg ik weer budget om leuke plantjes etc. te kopen.

En... dat is het leuke van het hele verhaal, kan ik na verloop van tijd door de aanschaf of ruil van planten jullie weer van mooie zaadjes voorzien :-)


Waarmee de cirkel weer rond is.

Volg dus mijn aanbod op de voet en als er belangstelling voor is, dan hoor ik dat wel.

En misschien heb je zelf wat leuks in de aanbieding. Want net als met de zaadjes is

 

ruilen ook altijd heel leuk.

Let wel: het betreft in het meeste geval planten direct uit de tuin (of rond juni/juli uit het moeras/de vijver). Kies daarvoor dus een geschikte dag. En je moet  natuurlijk in de gelegenheid zijn om het op te komen halen in Heerde (op zich al heel gezellig).


Neem als je de plantjes op komt halen even iets mee in de vorm van vuilniszak of dozen/kratten/emmers.

Wat heb ik zoal te koop / te ruil:

Vaste planten::

Bomen/struiken::

Moeras, vijver (zuurstof) en oeverplanten:

Update 24 augustus 2018:

De najaarssnoei is langzaam aan begonnen en er zullen planten verplaatst en ook afgestoken worden voor verkoop. De komende tijd zal mijn aanbod in de lijst hierboven verschijnen en zullen er elke week wel ontbrekende plekken op bovenstaande lijst ingevuld worden en... er ook weer afvallen, maar waar ik nu nog geen zicht op heb. Het zijn alle planten in mijn tuin die ik van bestaande groepen afsteek en dus zal het bij sommige soorten een redelijk ruim aanbod zijn en bij andere slechts een paar stukjes. Dat laat ik je dan wel weten als interesse hebt via de mail.

En dus als ook jouw tuin (zoals trouwens ook die van mij) veel schade heeft opgelopen van de afgelopen hittegolf en droogte periode, dan is er nu de kans om voordelig aan nieuwe planten te komen.

2018 © Gea's Zaaisite