de nieuwste ontwikkelingen rond de Zaaisite

(23 februari 2021)

Hallo zaai- en tuinenthousiastelingen, 

Hier een voorlopig laatste berichtje van mij en dat heeft alles te maken met het stoppen van de zadenlijst.

Dat is een belangrijke wijziging in de voorzieningen van de Zaaisite en ongetwijfeld een grote teleurstelling voor al diegenen die ik, soms al vele jaren, van zaadjes heb kunnen voorzien. En dus geen zaadjes meer... althans, niet die uit eigen tuin.

 

De reden is, dat ik eind vorig jaar (2020) ben verhuisd naar een veel kleinere woning en tuin en ik dus niet meer kan beschikken over het ruime aanbod aan zaden uit eigen oogst.

Dat dit bericht en de aanpassing van de website pas nu komt heeft wat achterliggende redenen, maar vooral omdat het natuurlijk best wel een moeilijke beslissing en stap is geweest om afscheid te moeten nemen van het mooie plekje waar we met ons gezin woonden en waar ik samen met mijn man de rijk gevulde tuin heb aangelegd. Gevuld met veel planten uit eigen kweek.

Echter, de oudere lichting Zaaisite-bezoekers en Facebook-vrienden die onze tuin kent en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen, die weten dat het voor mij, toen ik alleen kwam te staan, het ondanks vol goede moed, ondoenlijk was het goed te blijven onderhouden. 

Afscheid nemen van huis, tuin en hobby was al een moeilijk ding, maar daarnaast ook nog eens afscheid nemen van de Zaaisite, daar heb ik de tijd voor genomen. Om dat voort te kunnen zetten heb ik wel weer de enthousiasme nodig waarmee het ooit is begonnen. En dat had zijn tijd nodig. Ik ben nu op een punt beland om een formule te willen vinden om toch een particuliere zadenlijst te kunnen voeren. Om toch de vele zaai-enthousiastelingen van mooie, speciale zaden te kunnen voorzien.
En... om de oogst van 2020 voor zover ik die heb kunnen doen en de zaden van 2019 toch nog een bestemming te geven. Hou voor dat laatste de Koopjeshoek maar in de gaten. Wellicht dat ik die ruimte benut om eerdaags een 'uitverkoop' te doen.

Maar wees gerust, de Zaaisite blijft voorlopig nog als naslagwerk online. Ik zal zodra ik daar weer aan toe ben, daarop voortborduren. Misschien door verhalen van mijn tuinbezoeken (helemaal het tuingebeuren vaarwel te zeggen lijkt me bijna onmogelijk), foto's, maar ook voor zaai-vragen als de info op de website niet helemaal duidelijk is.

Dus... zou ik zou zeggen, hopelijk tot spoedig en tot die tijd: veel plezier op de website, met het zaaien en tuinieren en heel veel mooie zaaisuccessen toegewenst!

Hartelijke tuingroet,
Gea (Zaaisite)


P.S.: ben je nieuw en wil je graag  het verhaal achter de rijkdom aan informatie binnen Zaaisite weten? En op de drempel staan van een - net als wij destijds - grote tuin aan te leggen en te beplanten volg dan deze link. Veel is natuurlijk achterhaald, maar daar moet je maar overheen kijken.
Ook daar: veel plezier!

 

 

 


2021 © Gea's Zaaisite