de vijver

Ik geloof dat we er wel in geslaagd zijn onze vijver in verhouding te brengen tot onze tuin,  ons perceel en onze omgeving.


Bij een landschapstuin, het soort tuin dat wij hebben, past namelijk volgens ons geen kleine vijver.

De niervormige vijver heeft zones van 30 cm aan de rand aflopend naar 180 cm op het diepste punt (destijds (in 2002) tenminste; nu zal het iets ondieper in het midden zijn) en heeft een afmeting van l 30 x b 15 m. en heeft grof geschat een inhoud van 400-450 m3.

In de eerste instantie is hij uitgegraven om het zand te kunnen benutten om ons nieuw gebouwde huis van aanvulzand te kunnen voorzien. Wij waren al van plan een grote vijver te nemen en zo was het twee vliegen in ��n klap slaan.


Ook past er volgens ons geen strak aangelegde vijver. Wij wonen in een landelijke omgeving en volgens onze smaak past daar een vijver met een natuurlijke uitstraling. Daar proberen we in ieder geval een beetje naartoe te werken.


Ik heb een album gemaakt met een overzicht van een deel van onze water en zuurstofplanten. In de maak is een pagina hoe wij een moerasfilter hebben aangelegd.


Om zo'n grote vijver met vissen helder te houden is namelijk een goed evenwicht van planten nodig en dat evenwicht krijg je niet zomaar. Onze oplossing is een moerasfilter aan te leggen. Dat functioneert goed. Als je nieuwsgierig bent hoe we dat hebben aangepakt, stuur dan een mailtje.

2021 © Gea's Zaaisite