TLOG... logboek tuinieren

Een  logboek tuinieren. Een belangrijk onderdeel van een hobbywebsite als die van mij. Het delen van de ervaringen, niet alleen wat het zaaien betreft, maar ook in het onderhoud van de tuin. Het geeft best wel een hoop extra werk, maar aan de andere kant is het ook een handig middel om even op terug te grijpen. Zeker nu het geheugen me zo nu en dan in de steek laat.  En wat nog mooier is, wellicht kan ik jullie lezers er ook nog een plezier mee doen.

Dus zodra er gelegenheid is zal ik als ik in de tuin heb gewerkt heb en daar bijvoorbeeld het een en ander heb uitgeplant, het optekenen in dit logboek tuinieren. Misschien is het overmoedig en kom ik er weinig aan toe, maar een poging is het zeker waard.

In de rechterkolom het meest actuele verslag; links het archief. Ook kun je door het logboek bladeren door de knoppen 'volgende' onderaan de pagina te gebruiken. Zo kun je volgen in hoeverre mijn zaaisels bevallen; of er de planten uitkomen die ik me erbij voorstelde en wellicht zal ik zo hier en daar ook nog een foto bijplaatsen. Ook kun je lezen hoe ik de dingen aanpak. Dat zal mogelijk iets anders zijn dan iemand met een kleinere tuin; nood breekt in vele gevallen wetten nietwaar.

Zelfs kan ik je misschien enthousiast maken om een of meerdere van de planten die ik afstoot van me over te nemen. Sinds een paar jaar steek ik op verzoek pollen af en bied die te koop aan. Moet je natuurlijk wel bij me in de buurt wonen of er zo nu en dan in de buurt zijn.   Het aanbod vind je onder 'Koopjeshoek'. Stuur gerust een mailtje  voor overleg.

Maar nu even terug naar het logboek. De onkruiden. Ook ik heb die wel in de tuin en hier kun je lezen hoe ik het aanpak die te laten verdwijnen. Kortom, ook hier een hoop interessante informatie. Het zou mooi zijn als ook jij er iets aan zou hebben. Ik ben benieuwd; ik hoop jij ook! Wil je erop reageren dan kan dat door me een mailtje te sturen of een berichtje in mijn gastenboek te plaatsen (altijd leuk trouwens!).


2019 © Gea's Zaaisite