Astrantia Margery Fish

Wat een wondertje is dat toch, zo'n zeeuwsknoopje en deze variŽteit al helemaal. Mooi wit met groene puntjes aan de blaadjes. Geef hem een niet al te droge plek in de zon tot halfschaduw en hij zal je belonen met een rijke en lange bloei. Zaait zich heel plezierig uit en de eigenschappen van de moederplant komen goed uit zaad terug. 

Hoogte: tot 100 cm.
Bloei: juni tot augustus (na het wegsnijden van de uitgebloeide stengels volgt een tweede bloei).

Goed winterharde vaste plant.


Zaaien:
De voorkeur heeft in het najaar met zo vers mogelijke zaden ter plekke of gecontroleerd te zaaien. De zaden zullen dan in het voorjaar ontkiemen. Koelkiemer. Langkiemer.

Zelf zaai ik ook altijd wat zaden rond de moederplant. De zaailingen breng ik in het voorjaar zonder de wortels te verstoren over naar een potje of plant ze elders in de tuin uit of ik maak er iemand anders blij mee.

Buiten deze periode kan ook gezaaid, alleen neemt de kiemkracht van Astrantia zaden snel af en moet er ruim gezaaid worden (veel zaden).

Gecontroleerd zaaien: Zaaibakje 3 weken plaatsen in een koude omgeving. Daarna laten kiemen bij 16 graden. Kiemt langzaam. Verspenen. Oppotten en koel opkweken. September uitplanten of in de pot overwinteren.Nederlandse naam: zeeuwsknoopje
kijk voor zaadjes op mijn zadenlijst - zaad-id: 112

2019 © Gea's Zaaisite