Snelkiemers

Snelkiemers zijn gemakkelijke zaden die je zonder al teveel bewerkingen kunt zaaien en er binnen 3 weken resultaat kunt verwachten.


Beginners (of ongeduldigen ;-) ) kunnen het best met de gemakkelijke zaden beginnen. Niets is namelijk zo frustrerend om alsmaar tegen zon leeg bakje aan te zitten koekeloeren.


Zeker als je hoge verwachtingen van je zaaisels hebt.


Denk nu niet meteen in januari, februari van "O, dan zoek ik nu snel wat zaadjes uit en ga meteen aan de slag! Dan heb ik fijn in maart-april al heel mooie planten (waarbij je het beeld van perkgoed dat je in het voorjaar in de tuincentra aan kunt schaffen in gedachten krijgt)!"


Zo werkt het namelijk niet. Of je moet, net als een kweker, alle middelen (warmte, licht, vochtigheid en plaat) voorhanden hebben.


Zelfs is het vaak niet verstandig om zo vroeg te zaaien, want waar je dan tegenaan kunt lopen lees je bij de de pagina 'zaaien van eenjarigen'. Het is slim om dat er nog eens eventjes op na te lezen.


Wat je wel kunt doen is tijdig de zaadjes bestellen. Wacht je daarmee namelijk tot maart-april, wanneer je veel van deze zaden zaaien kunt, dan zal het meeste al uitverkocht zijn.


Onder de link vind je het overzicht snelkiemers in pdf-formaat. Door op een van de twee linken te klikken download je het bestand naar je computer en kun je kijken wat voor soorten er zijn die binnen een aantrekkelijke periode ontkiemen en die niet al te veel toeters en bellen nodig hebben om het zaad tot ontkiemen te brengen.

Maak daaruit je keuze en noteer de soort voor jezelf. Heb je belangstelling voor zaden, stuur me dan een mailtje met het je keuzelijstje en ik kijk of ik ervan heb.

Veel plezier met het overzicht en sterkte met de keuze eruit ;-)

2021 © Gea's Zaaisite