Helianthus annuus 'Sonja'

Deze zonnebloem heb ik ooit uit een zaadruiling gekregen. Het zou een lage bruine zijn en zo zie je maar dat je niet altijd voor de volle 100% kunt vertrouwen op het resultaat.
Op die manier zaai ik ook altijd: rekening houdend met verrassingen. Verrassingen die niet altijd verkeerd uitpakken, zeer zeker niet, kijk maar eens naar deze leuke zonnebloem. Laag (tot 100 cm) en een naar mijn smaak nt voldoende groot hart. Zou die groter zijn, dan is hij niet meer goed te gebruiken in een boeket of zo en daar gebruik ik deze leuke zonnebloemen ook voor.

Hoogte: < 100 cm.
Kleur: geel 15-20 cm
Bloei: 7 - 10

Eenjarige plant (A)

Zaaien:
Kiemtemperatuur 18- 22C. April in zaaibakje of potten onder glas; april mei volle grond; vroege zaaisels wel beschermen voor nachtvorst. Kiemtijd: 7- 14 dagen. Grond goed losmaken; bloei wordt bepaald door stand zon. Voor gedrongen groei met meer vertakkingen toppen op vierde of vijfde bladpaar. Alleen stevig aanvoelende zaden zijn kiemkrachtig.

Let op: Het eindresultaat kan qua kleur en qua uiterlijk verschillen van de moederplant. Dat pakt niet altijd ongunstig uit, maar je moet er wel rekening mee houden.

Nederlandse naam: Zonnebloemkijk voor zaadjes op mijn zadenlijst

2019 © Gea's Zaaisite