Ricinus communis
'Gibsonii

een imposante plant als extra sierwaarde de mooie roodbruine bladeren', de rode stengels en natuurlijk de rode zaaddozen.

Hoogte: tot 150 cm
Kleur bloem: rozerood met later signaalrode stekelige zaaddozen
Blad: roodpaars en rode stengels
Bloei: 5 - 7

Niet Winterharde eenjarige (kuip)plant (A)

Zaaien:
Kiemtemperatuur 20°C. Gebruik zaaigrond waaraan voldoende grof zand is toegevoegd, gebruik liever geen potgrond (tegen het rotten). De zaden aanvijlen en voorweken (zie info).  Maart in eigen potje bij kamertemperatuur laten kiemen, daarna koeler zetten. Na het tweede echte bladpaar voorzichtig oppotten in bemeste potgrond. Uitplanten na nachtvorstperiode.
Je kunt ook ter plekke zaaien: eind april, begin mei (bloei volgt dan wel erg laat)
Bij de juiste omstandigheden kiemtijd binnen14 dagen.

Extra informatie:
De buitenkant van de wonderboomzaden is hard en ondoordringbaar. Om te kunnen kiemen moet er in de boon vocht kunnen komen.  Om dat proces te versnellen moet je de zaden aanvijlen en voor laten weken.  Aanvijlen doe je door de boon tussen duim en wijsvinger te nemen en - met de ronde kant van de boon - over een stukje schuurpapier te halen zodat er een klein laag je van de pel afgeschuurd wordt.  Vervolgens laat je de zaden 24 uur in het lauwwarm water voorweken en dan doe je ze in de zaaiaarde.  Vanaf dat moment echter is het zaad kwetsbaar geworden en luistert het nauw dat je niet te vochtige zaaiaarde hebt. Te vochtig is dat de grond echt nat aanvoelt, zelfs boven aan. De kans is dan aanwezig dat de zaden gaan rotten, dan verandert de harde kern van het zaad in smurrie. Je kunt dat enigszins voorkomen door door de potgrond - als die erg turfrijk is - wat zand te mengen.

Pas wel op met het behandelen van deze zaden, want de binnenzijde van de zaden is ZEER GIFTIG.



Nederlandse naam: wonderboom





kijk voor zaadjes op mijn zadenlijst - zaad-id: 505 ( 5 zaden per portie )

2019 © Gea's Zaaisite