Verbena hastata 'Alba'

Een stevige borderplant met een rustige uitstraling. Gemakkelijke plant zowel in de toepassingen als in het toepassen. Ik moet er wel een kanttekening bij plaatsen.
Zaailingen van deze zaden kunnen zowel in het paars als in het wit terugkomen. Geen probleem, want al heel vroeg zijn de witte (en dus ook de paarse ;-) ) te herkennen. De steeltjes van de witte variŽteit zijn lichtgroen, die van de paarse donkergroen tot paarsgroen.
 

Hoogte: 75 - 100 cm.
Kleur: wit
Bloei: juli - september

Goed winterharde vaste plant, die in het jaar van zaaien al bloeien zal.


Zaaien:
Gecontroleerd zaaien: September - februari in potten of zaaibakje in onbeschermde koude bak. Verspenen. Verpotten en koel opkweken. Uitplanten als de plant voldoende ontwikkeld is (meestal in het najaar). Kiemt bij maximaal 5 graden Celsius. Kiemt langzaam en onregelmatig. Dikwijls in het voorjaar erop. Ter plekke zaaien vanaf augustus, eventueel na de zaden een koudebehandeling te hebben gegeven. 

Uitdunnen op een afstand van 20 cm.

Onregelmatige kiemer, dus bakje niet leeggooien als slechts enkele zaadjes ontkiemd zijn.

Pas op: als er meerdere soorten bijeen staan is er gevaar voor kruisbestuiving. Niet alle zaailingen zullen de eigenschappen van de moederplant hebben. Zaailingen zijn heel erg iel. Je ziet ze snel over het hoofd.


Nederlandse naam: ijzerhardkijk voor zaadjes
op mijn zadenlijst - zaad-id: 150

2019 © Gea's Zaaisite