Echinacea uit 'Ruby Giant'

Zaaisel 2009/2010 heeft deze jonge plant opgeleverd. Hij is nu ca. 75 cm hoog en dus heb ik de verwachting dat het wat hoogte betreft wel goed zal komen met deze 'giant'. De bloem... tja wat kleur betreft wel wat anders dan de plaatjes op google, maar daarom niet minder plezierig. Hij heeft wel de vlakke bodem en wie weet trekt de kleur ook nog wat bij. De tijd zal het leren... Ik zal hier steeds wat nieuwe foto's bij plaatsen. Wil je ook wat leuke echinacea's opkweken, ik heb zaadjes geoogst. Je kunt kiezen voor zaadjes op soort of een mixje van wat ik zoal aan zaadjes geoogst heb.

Hoogte: 90 cm
Kleur: varirend
Bloei: 7-9

Goed winterharde vaste plant (HP)

Bij deze soort is er kans op kruisbestuiving en een risico dat de plant niet de eigenschappen zal hebben van de beoogde varieteit. Wl kan er iets anders leuks uit tevoorschijn komen. Wie de poging wagen wil... hier zijn de zaadjes. Wie meer wil weten... hier is de informatie!

Zaaien:
Gecontroleerd zaaien: Maart-april in zaaibakje of potje zaaien. Verspenen en koeler opkweken. Verpotten zodra de plant goed ontwikkeld is en in het najaar uitplanten.

Ter plekke zaaien in september-oktober. De zaden zullen het voorjaar erop kiemen. Uitdunnen op 15 cm.

Let op: bij gecontroleerd zaaien het kan zijn dat het zaaisel een koudebehandeling nodig heeft.


Nederlandse naam: Zonnehoed
kijk voor zaadjes op mijn zadenlijst

2019 © Gea's Zaaisite